39. Udsætning af fasaner

39. Udsætning af fasaner
Projektansvarlig

Sammendrag

Formålet med projektet er at nedbringe tabet af unge fasaner i perioden fra udsætning i naturen til starten på jagtsæsonen. Erfaringsmæssigt er overgangen fra tam til vild fugl en stor udfordring, og mange unge fasaner bliver svækkede og/eller dør inden de når jagtbar alder. Årsagerne er mangeartede og ikke systematisk belyst i Danmark. I forlængelse af to tidligere projekter, støttet af Fjerkræafgiftsfonden, som afklarede væsentlige problemstillinger hos fasankyllinger i alderen 0-3 uger og 3-6 uger, ønsker ansøger at fortsætte analyserne af de særlige udfordringer for vildtfugleopdrættere med indsamling af relevante data, der kan danne baggrund for optimering af den sidste fase af produktionen. I projektet indgår beskrivelse af udsætningssteder og -metoder såvel i ”fredstid” som under sygdomsudbrud incl udredning af sygdomsårsager. De danske fasanopdrætteres rutiner vil blive sammenholdt med de rutiner, man bruger i England, hvor man har mange års erfaring i udsætning. Projektets resultater og konklusioner vil blive offentliggjort i praktisk anvendelig form og omsat til rådgivning, der forventes at kunne forbedre produktivitet og dyrevelfærd også i den sidste fase af produktionen.

Formål

Formålet med projektet er at afklare og afværge årsager til svækkelse og øget dødelighed hos unge, opdrættede fasaner efter udsætning i naturen.  

Offentliggørelse

Projektets resultater vil blive offentliggjort på generalforsamlinger eller andre møder for interesserede vildtfugleopdrættere, i bladet Dansk Erhvervsfjerkræ og på denne side samt på www.landbrugsinfo.dk/fjerkrae

Afrapportering - Udsætning af fasaner

Udsætning af fasaner - 2011

Formålet med projektet var at afklare og afværge årsager til svækkelse og øget dødelighed hos unge, op-drættede fasaner efter udsætning i naturen.

Afrapportering til FAF for projektet "Udsætning af fasaner"