Formål:
Formålet med projektet er at sikre producenterne adgang til et specialiseret rådgivnings- og viden-formidlingssystem, med et fagligt højt niveau, og som hele tiden er på forkant med nye /ændrede produktionsvilkår og nye metoder til fjerkræproduktion.
Effekt:
Effekten af projektet er, at producenterne får nye faglige inputs, inspiration og sparring til deres fjerkræproduktion på møder, i tidsskrifter og via rådgivning fra Videncentrets fjerkræspecialister. Et stærkt og fagligt kompetens rådgivningsberedskab er med til at sikre fortsat udvikling af en stabil og konkurrencedygtig fjerkræproduktion i Danmark.
Indhold:
Projektet er opdelt i 5 arbejdsopgaver: 1) Orientering om miljø- og byggeregler, 2) Klima-venlighed og energibesparelser, 3) Økonomiske analyser og erfamøder med økonomikonsulenter, 4) Produktivitetsløft med ”Trumf på Rådgivningen” og 5) Vidensindsamling og –formidling.
Arbejdsopgaverne indeholder fjerkræspecifik vidensformidling og rådgivning om miljø, produktivitet og driftsøkonomi via temadage, erfamøder, kongresser mv. Endvidere vil der blive afholdt fagcafeer hos (nogle af de bedste) producenter med fokus på produktion og Effektivitetskontrol. Projektet indebærer ligeledes afholdelse af kursus for nye producenter. Derudover vil erfagruppen for økonomikonsulenter blive styrket, og der vil blive udformet sammenligninger af regnskabstal for fjerkræproducenter generelt - og på bedrifts-niveau – via Business Check Fjerkræ. Desuden deltages i 2 studieture og i 2 internationale kongresser.
Brandstrategiplan til konsumægstalde
Brandstrategiplanen skal overfor den aktuelle kommune f.eks. godtgøre, at det normalt anvendte komfort-ventilationsanlæg kan anvendes som brandventilation og dermed potentielt spare landmanden for ca. 200.000 kr.
Fortsat uvildig fjerkrærådgivning på Videncentret for Landbrug
Fjerkrærådgivningen på Videncentret for Landbrug er ændret organisatorisk, men der ydes fortsat bygge-, miljø- og produktionsrådgivning samt projektarbejde.
Europæisk blodmide-netværk
I november 2013 blev der afholdt en workshop i England omkring problemer med blodmider hos fjerkræ, hvilket resulterede i etablering af et europæisk netværk, ”Collaborative European Network on PRM (CEN-PRM)”.
Miljø - Grøn Vækst - Ny runde med tilskud til miljøteknologi
Så er der gang i en ny ekstra runde Grøn Vækst 2014. Fra 1. maj og en måned frem er der en særlig opsamlingsrunde af Grøn Vækst miljøteknologi.
FjerkræNYT nr. 20 - 2014
Læs om: Fortsat uvildig fjerkrærådgivning; ny Grøn Vækst runde; brandstrategiplan til konsumægstalde; lokal afsætning af økoæg; Europæisk blodmide netværk; Økonomien forår 2014; sammenlign dig med de bedste; lovpligtigt kurusus slagtekyllinger.
Invitation til lovpligtigt kursus om beskyttelse af slagtekyllinger
Den 12. juni 2014 afholdes igen i år lovpligtigt kursus om beskyttelse af slagtekyllinger. Kurset retter sig mod nye og kommende producenter - både konventionelle og økologiske samt medarbejdere med dagligt ansvar for pasning af kyllingerne.
Sammenlign dig med de bedste
Vil du gerne sammenligne dine økonomiske resultater med andre æg- eller slagtekyllingeproducenter? Så få lavet en driftsgrensanalyse. Hvis du i forvejen er kunde i DLBR og får lavet regnskab i Ø90, er det meget nemt at få lavet en driftsgrensanalyse.
Økonomien for ægproducenter forår 2014
I modsætning til bemærkningerne for et år siden, hvor det konstateredes at, ægpriserne ikke har kunnet følge med foderpriserne opad, så må vi i år konstatere, at ægpriserne meget fint har kunnet følge med foderpriserne nedad.
Invitation til temadag om dansk protein til dansk fjerkræ
den 27. august 2014 kl. 13-16
Grøn Vækst Miljøteknologi og Økologisk investeringsstøtte
Har du styr på projektperiode og bilag? – Undgå nedsat tilskud
FjerkræNyt nr. 21, 2014
Læs om: Temadag om hestebønner; Status på Grøn Vækst Miljøteknologi og Økologisk Investeringsstøtte; behov for miljørådgivning; Nyt fra Europæisk Fjerkrækongres; Økoboksforsøg og Business Check rapporter 2013
XIVth European Poultry Conference
Mere end 1.000 fjerkræinteresserede var samlet ved den 14. Europæiske Fjerkrækonference i Norge.
Business Check rapporter for slagtekyllinge- og ægproduktion i 2013
Videncentret har netop udgivet to fyldige rapporter med regnskabsresultater fra 38 slagtekyllingeproducenter og i alt 22 ægproducenter.
Projekt sundhed og velfærd 2012
Artiklen har været bragt i Dansk Erhvervsfjerkræ nr. 08, 2014
Retningslinjerne for hold af slagtekyllinger er blevet opdateret
Der er sket en justering og præcisering i afsnittet om ”Temperatur og luftfugtighed og skadelige gasarter”. Retningslinjer for hold af slagtekyllinger udarbejdet af Det Danske Fjerkræraad og godkendt af Fødevarestyrelsen.
Lovpligtigt kursus om Beskyttelse af slagtekyllinger
Den 12. november 2014 afholdes igen lovpligtigt kursus om beskyttelse af slagtekyllinger. Kurset retter sig primært mod nye slagtekyllingeproducenter, kommende slagtekyllingeproducenter, medhjælpere med dagligt ansvar for pasning af kyllinger.
Temadag om hestebønner hos Hald I/S og Dueholms Ørskovgaard
Artiklen har været bragt i Dansk Erhvervsfjerkræ nr. 9, september 2014
Konventionelle ægproducenters foreløbige økonomiske resultater 2013
Artiklen har været bragt i Dansk Erhvervsfjerkræ nr. 9, september 2014
Økologiske ægproducenters foreløbige økonomiske resultater 2013
Artiklen har været bragt i Dansk Erhvervsfjerkræ nr. 9, september 2014
Slagtekyllingeproducenters foreløbige økonomiske resultater 2013
Artiklen har været bragt i Dansk Erhvervsfjerkræ nr. 9, september 2014
Status på grøn vækst ansøgningsrunden 2014
I skrivende stund mangler der endnu svar på 2 ansøgninger. Der er indtil nu givet tilsagn til alt, hvad der blev søgt om – undtagen efterisolering af tagkonstruktionen.
Videncentret for Landbrug kan ikke længere tilbyde byggerådgivning til fjerkræproducenter
Palle Vinstrup har i en årrække været fast byggerådgiver på Videncentret for Landbrug, men fra den 1. oktober fortsætter han og Teknisk designer Marlene Due Andersen deres virke hos Kolding Herreds Landbrugsforening.
Invitation til Temadag om Fjerkræproduktion og Økonomi
Temadag på Videncentret for Landbrug den 22. oktober 2014 kl. 10-15.
FjerkræNyt nr. 22, 2014
Læs om: Faglig temadag; Positive prognoser; Status på grøn vækst ansøgningsrunden 2014; Regnskabsanalyser; BusinessCheck; byggerådgivning til fjerkræproducenter; Økonomien efterår 2014; Lovpligtigt kursus slagtekyllinger; 2 workshops; omlægningstjek m.v.
Invitation til temadag om fjerkræproduktion og økonomi
Den 22. oktober 2014
Positive prognoser for fjerkræproduktion
Det er rigtig spændende at se udviklingen i produktionsøkonomien i fjerkræproduktionen i de kommende år. Udsigterne fra Rabobank og OECD er yderst positive.
Økonomien for ægproducenter efterår 2014
De fleste ægproducenter har i høst indgået foderkontrakt gældende frem til høst 2015.
Kursus om fjerkræfoder for professionelle – sponsorer søges
Nogle af vore fjerkræproducenter stiller spørgsmålstegn ved, om det danske fjerkræfoder er optimalt med hensyn til næringsstofindhold, råvareindhold, struktur m.m.
Diverse- og kapacitetsomkostninger i økonomien i ægproduktion
Når vi diskuterer økonomien i ægproduktionen er vi tit på gyngende grund fordi ”diverse omkostningerne” ikke er kendte. De producenter der indberetter til E-kontrollen indberetter ikke – eller indberetter kun nogle af dem.
Sammenlign dig med de bedste
Vil du gerne sammenligne dine økonomiske resultater med andre æg- eller slagtekyllingeproducenter? Så få lavet en driftsgrensanalyse.
Fjerkræøkonomien januar 2015
Fald i foderpriser kombineret med uændret notering hen over vinteren 2014/15 har bedret ægproducenternes økonomi. Hos burproducenter og skrabeægproducenter er der dog stadig ikke noget overskud på bundlinjen.
rapport14 - Generel rådgivning om produktion miljø og driftsøkonomi
Slutrapport 2014 for Fjerkræafgiftsfonden