Slagtesvin - næringsstofoptimering

Projektansvarlig: Nicolai Weber

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2021. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.

Introduktion: Formålet er at styrke konkurrenceevnen af den danske slagtesvineproduktion ved at forbedre produktiviteten og reducere omkostningerne uden at gå på kompromis med velfærden. Målet er at videreudvikle det faglige grundlag for fodring af slagtesvin, så svineproducenterne kan vælge den produktionsøkonomisk optimale fodringsstrategi fra fravænning til slagtning.

Projektresultater:

Artikel: Højere normer til smågrise med god foderudnyttelse
En ny afprøvning har vist, at ’ekstra-dosering’ af de frie aminosyrer lysin, methionin, treonin, tryptofan og valin kan reducere diarré ved samme proteinniveau. Magasinet Svin, maj 2021.

Foredrag: Det rette niveau af aminosyrer og protein til slagtegrise
Afholdt ved Grisekongres 2021.

Foredrag: Det rette niveau af aminosyrer og protein til slagtegrise (uddrag)
Afholdt ved møde i Temagruppe Ernæring, december 2021.

Foredrag: Protein- og aminosyreforsyning af smågrise
Afholdt ved Fodringsseminar 2021.

Foredrag: Protein- og aminosyreforsyning af smågrise - til maks. produktivitet ved minimal diarrérisiko
Afholdt ved møde i Temagruppe Ernæring, maj 2021

Foredrag: Sunde tarme og gode fibre
Afholdt ved Grisekongres 2021.

Meddelelse nr. 1233: Fodring efter effektivitet med forskel i aminosyreindhold
Besætninger med god foderudnyttelse hos slagtegrise kan øge produktiviteten ved at hæve foderets protein- og aminosyreindhold. Se det økonomisk optimale niveau pr. foderudnyttelsesniveau i Normer for Næringsstoffer eller i Fodermiddeltabellen.

Normer for Næringsstoffer
Udgave 31, maj 2021.