Online kurser

Projektansvarlig: Kirstine Simoni Faurholt

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2021. Projektets resultater stilles gratis til rådighed.

Introduktion: Formålet med projektet er at styrke implementeringen af den nyeste viden inden for dansk svineproduktion med henblik på at styrke landmandens bundlinje, øge bæredygtigheden og øge dyrevelfærden inden stalden. Målet er gennem 5-10 online kurser á en samlet varighed på 90 minutter at kompetenceudvikle medarbejderne i dansk svineproduktion med henblik på at sikre, at medarbejderne reelt kan anvende denne viden i stalden. Målet er, at kompetenceudviklingen af medarbejderne ligeledes vil øge medarbejdernes effektivitet, men også kvaliteten i arbejdet.

Et kursus har en typisk varighed på 10-15 minutter. En stor andel af medarbejderskaren har ikke en svinefaglig uddannelse og har dermed en begrænset svinefaglig viden, de kan trække på i deres arbejde. Udfordringen er, at det tager mange år, før medarbejderne, gennem det daglige arbejde og sparring med lederne, opbygger den nødvendige faglige viden og forståelse for arbejdet. Det er en stor udfordring for virksomhedsejerne, for hvem det vigtigste aktiv for at opnå produktionsresultater, er medarbejderne. Det har vist sig i projektet ”Kompetenceudvikling af nytilkomne og udenlandske medarbejdere” i 2017 og 2018, som var støttet af Promilleafgiftsfonden, at online kurser er en effektiv måde at få engageret medarbejderne i stalden.

Online kurser er fleksible og kan gennemføres, når det passer den enkelte, og de er kosteffektive, fordi de ikke kræver tid og ressourcer til transport. Desuden kan online kurser kobles tæt på praksis ved, at medarbejderne deltager på kurserne, når det er relevant, og de kan have en dialog med kollegerne og lederen på bedriften om, hvordan et givet emne implementeres i stalden. I dette projekt vil vi således via online kurser løfte kompetencerne blandt medarbejderne i svinestalden.

Projektresultater:

AP 1

Kravspecifikation for læringsportal
Analyse af behovene for en læringsportal og beskrivelse af tilretninger.

Smittebeskyttelsesmodul
E-læringsmodul: Lær at undgå at få smitte ind og ud af besætningen, samt at holde influenza ude af besætningen. Modulet varer ca. 15 minutter, og afsluttes med en test. Sprog på dansk, engelsk, ukrainsk og rumænsk.

Tilsyn i farestalden
E-læringsmodul: Lær at føre korrekt tilsyn, og se om søer og pattegrise trives som forventet. Kurset indeholder 3 sværhedsgrader og løbende opgaver, hvor man ved en humørskala kan følge med i, hvor godt man klarer sig. Kurset afsluttes med en test. Sprog på dansk.

AP 2

Synes du, at oplæringen af udenlandske medarbejdere kan være svær? Og bruger du generelt lang tid på sidemandsoplæring?
Postkort til omdeling  og flushads/ophængsplakat til toiletterne med formidling om online kurser - Svinekongressen 2021.

Test af farestaldsmodulet
Modulet er testet hos 7 medarbejdere og 2 driftsledere i landbruget. Formålet har været dels at teste, om kursets faglige indhold løser nogle af de udfordringer og spørgsmål, medarbejderne oplever i det daglige tilsyn og dels at teste kursets brugervenlighed og pædagogiske vinkel.

AP3

Afrapportering af Facebook- og LinkedIn-opslag
En samlet oversigt over de Facebook- og LinkedIn-opslag der er udarbejdet i projektet.

Ny forside af SEGES.dk - kurser og uddannelser
Mock up med forslag til hjemmeside.

Pigpen language
Udkast til dialektplakat. Formålet er at italesætte de sproglige udfordringer i grisestaldene mellem de danske og udenlandske medarbejdere. Plakaten tager udgangspunkt i faste vendinger og udtryk brugt i dagligdagen i stalden – udtryk, der ofte bliver et mix imellem sprog og hjemmelavede ”øgenavne” for processer, områder, maskiner mm. Plakaten indeholder det sagte udtryk, samt en oversættelse til fx rumænsk.